Atelier „Să ne cunoaștem țara” la Centrul Social Comunitar Ferentari

13 Jul 2018  |  Despre Cosânzeana
Atelier „Să ne cunoaștem țara” la Centrul Social Comunitar Ferentari

Cumva, cumva, Cosânzeana cunoaște constant oameni creativi și deschiși care își doresc să ofere din timpul lor și din ce știu să facă mai bine unor alți oameni care au nevoie de aceste lucruri.

În urmă cu două săptămâni, am oferit 30 de discuri România Centenar pentru o activitate didactică desfășurată la Centrul Comunitar Ferentari.

La atelierul SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA, copiii au învățat să coasă, dar și informații legate de steagul României – culorile, semnificația lor, ordinea acestora, precum și informații legate de Centenar. În timp ce coseau steagul inscripționat pe conturul României, copiii au asculta legenda celor trei culori care constituie astăzi unul dintre cele mai importante însemne ale țării noastre. Au aflat de jertfa viteazului Dragomir, iar apoi, și-au explicat mai ușor cuvântul Centenar.

 

IMG_20180706_WA0007.jpg

 

Având vârste cuprinse între 5 și 12 ani, copiii au făcut imediat un calcul cu numerele inscripționate pe conturul României, respectiv 1918-2018, și și –au reprezentat mai ușor evenimentul pe care îl sărbătorim în acest an – Centenarul Marii Uniri – pe baza informațiilor primite de la educatorii Centrului. Cei mici au fost foarte bucuroși să afle că pot lua cu ei acasă rezultatul muncii lor – conturul României cu steagul cusut chiar cu mânuțele lor. Imediat au venit cu idei:“O să-i pun un magnet și îl lipesc pe frigider!”, a spus unul dintre ei. Un altul a mărturisit că și-a învins frica teribilă de ac, indusă de interdicția din familie de a se apropia măcar de un astfel de obiect. Copiii au cusut cu acele noastre boante. S-a bucurat că va putea să-i arate mamei că se poate descurca cu acul dacă este foarte atent și dacă mama stă lângă el când îl folosește ca să realizeze ceva frumos.

În fine, suntem bucuroși să aflăm că rezultatul muncii noastre le poate creea o mică bucurie unor copii. Materialele oferite de noi Centrului Social Comunitar Ferentari au avut în acest caz mai multe funcții didactice: să îi ajute pe copii să-și fixeze mai ușor informațiile legate de România, precum culorile steagului, ordinea acestora și conturul țării noastre, precum și deprinderea motricității fine la grupe de vârste mici. Acțiunile noastre pentru susținerea activităților educative vor continua!

Centrul Social Comunitar ,, Ferentari" este un serviciu de asistență socială organizat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5. Centrul are drept misiune îmbunătățirea accesului copiilor și părinților acestora la servicii sociale integrate de informare, consiliere vocațională, activități educative și culturale, activități de socializare și petrecere a timpului liber.

Activitățile educative și culturale desfășurate are ca obiectiv participarea copiilor la ateliere de lucru pe diverse teme, cum ar fi: Planeta Pământ, Să ne cunoaștem țara, Eu în societate, Mâini îndemanatice, Lumea culorilor, Educație pentru sanatate, Jocurile copilăriei.

Vă invităm să ne scrieți dacă vă putem ajuta prin ceea ce faceți în ceea ce faceți.